TR
Ne Aramıştınız?

Suriye’de savaş 7 yıldır sürüyor, bu durumdan en çok çocuklar etkileniyor. Savaşın içinde büyüyen çocukları psikososyal olarak desteklemek amacıyla, Azez ilinin Soran ilçesinde “Çocuklar Gülsün, Hayat Bayram Olsun” adı ile 23 Nisan şenliği düzenledik. Kilis Valiliği, TC Eğitim Bakanlığı ve bölge Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirdiğimiz şenliğe 6-15 yaş arası 1500 çocuk katıldı. Çocukların keyifli bir gün geçirmesini hedeflediğimiz şenlikte, açılan çadırda oyunlar oynandı, resimler çizildi, palyaço ve Karagöz-Hacivat gösterileri gerçekleştirildi.

Bölgeye giden çalışanlarımızın izlenimleri “Çocukların öğretmenlerinden çok güzel mesajlar aldık. Çocukların bu zamana kadar hiç böyle mutlu olmadıklarını söyleyerek teşekkür ettiler. Çocuklarla da çok sıcak bir iletişim kurduk. Şenlik sonunda bizden ayrılmak istemediler. Hatta Türkiye’yi bizden daha çok sevdiklerini söylediler. Umarız 23 Nisan çocuk bayramı vesilesiyle düzenlediğimiz bu şenlik Suriyeli çocuklar için unutamayacakları güzel bir gün olmuştur.” cümleleriyle ifade ettiler.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.