TR
Ne Aramıştınız?

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 1993 yılı Çevre ve Kalkınma Konferansı’nda, temiz suya erişimde yaşanan problemlere dikkat çekmek adına 22 Mart’ı “Dünya Su Günü” olarak ilan etmiştir. Yeryüzü Doktorları olarak biz de temiz suya erişimde yaşanan problemleri Dünya Su Günü’nde paylaştık.

Birleşmiş Miletler (BM) Dünya Su Gelişim raporuna göre, dünyada 2.1 milyar insan temiz suya erişemiyor, her 10 kişiden 3’ü kirli su tüketiyor. Aynı rapora göre dünyada 263 milyon insan temiz suya erişmek için her gün evlerinden yarım saat uzaklıktaki yerlerden su taşıyor. 2025’e kadar 3.5 milyar insanın su kıtlığı ile karşı karşıya kalacağı öngörülüyor. Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre ise her 90 saniyede bir çocuk temiz suya erişemediği için hayatını kaybediyor.

Temiz suya erişim noktasında dünyadaki sıkıntılara karşı dikkat çekmek istediklerini ifade eden Proje Koordinatörümüz Yahya Tanrıkulu “Geçtiğimiz yıl Tanzanya’nın Tanga bölgesine gittik, insanların su ihtiyaçlarını evlerinin çatılarına yerleştirdikleri büyük konteynerlerde biriken yağmur suları ile karşıladıklarına şahit olduk. Ne için bunu yapıyorsunuz diye kendilerine sorduğumuzda hem biriken suyu içeceklerini hem de yemeklerinde kullanacaklarını söylediler. Çalışmalarımızı gerçekleştirdiğimiz bir başka bölge olan Afganistan’da da benzer sahnelere şahit olduk. Temiz suya erişmek için kilometrelerce yürüyenler ve dahası bu yolda hayatını kaybeden çocuklar… Halk, suyun temiz olmadığını bildikleri halde, başka bir kaynağa erişemedikleri için içmek zorunda kaldıklarını söylüyor. Bu da salgın hastalıklara ve ölümlere yol açıyor.

Yeryüzü Doktorları olarak, temiz suya erişim projelerimiz kapsamında tüm bu durumların önüne geçmeye çalışıyoruz. Çad, Kenya, Nijer, Kongo DC, Somali ve Afganistan’da bu zamana kadar 237 su kuyusu açarak 140 bin kişinin temiz suya erişimini sağladık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.