Biz Ne Yapıyoruz?
2005 yılından bugüne kadar bağışlarınızla 150 bin hissenin üzerinde kurban kesimi gerçekleştirdik.
Bu yıl da açlık sınırında yaşayan insanların et ihtiyacını karşılamak, anne ve çocuklardaki beslenme yetersizliğinden doğan tıbbi sorunların önüne geçmek amacıyla Kurban Bayramı’nda kurbanlarınızı kesiyor, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.
2017 Kurban Bayramı Faaliyet Raporu İçin Tıklayınız
2018 Kurban Bayramı Faaliyet Raporu İçin Tıklayınız
2019 Kurban Bayramı Faaliyet Raporu İçin Tıklayınız
2020 Kurban Bayramı Faaliyet Raporu İçin Tıklayınız
Siz Ne Yapabilirsiniz?
Bugüne kadar dünyanın birçok bölgesinde kurban kesimi gerçekleştirdik. Kurban Bayramının sevincini paylaştık, vacip, adak, akika, şükür kurbanlarınızın yüz binlerce ihtiyaç sahibi insana ulaşmasına vesile olduk. Siz de desteklerinizle yeryüzüne iyilik olabilirsiniz.
Bağışlarınız kurban olsun, sağlık olsun.
Sıkça Sorulan Sorular
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurban rehberine göre; kurban kesimini kişi kendisi yapabileceği gibi vekâlet yoluyla bir başkasına ya da bir kuruma da kestirebilir. Vekâlet sözlü ya da yazılı olarak verilebileceği gibi telefon ve internet gibi iletişim araçları yoluyla da verilebilir.
Kurban organizasyonlarımız Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kurban rehberinde belirtilen İslami usul ve kurallar çerçevesinde gerçekleştirilmektedir. Kurbanlar uygun şekilde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılır. Kesimler bayram namazı sonrasında başlar, bayramın 3. günü içerisinde tamamlanır. Hem kurban bağışınız tarafımıza ulaştığında hem de kurban kesiminiz gerçekleştiğinde SMS yoluyla bilgilendirilirsiniz.
Evet; vacip kurban dışında nafile, akika, adak ve şükür kurbanlarınızı da bağışlayabilirsiniz.
Kurbanda hisse; büyükbaş bir hayvan için en fazla 7 ortaklı kesimde, her bir kişiye düşen payı ifade eden terimdir. Bir hisse bağışlamış olan herkes, kurban ibadetini yerine getirmiş olur.
Sağlık projeleri yürüttüğümüz, açlık ve kuraklıkla mücadele eden ülkelerin kırsal bölgeleri başta olmak üzere, kurban kesimleri ile yetersiz beslenmenin sağlık üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmaya çalışıyoruz. Çünkü gelişmiş ülkelerde bir kişinin yıllık tükettiği et miktarı 120 kg’a kadar ulaşırken, düşük gelir düzeyindeki ülkelerde bu rakam 4 kg’a kadar düşebiliyor. Yetersiz et tüketimi ise protein ve B12 eksikliğinden kaynaklanan hastalıklara sebebiyet veriyor.
Bu bölgelerdeki insanların oldukça az miktarda tüketebildikleri et ihtiyacını karşılayarak protein takviyesinde bulunmak amacıyla koruyucu sağlık çalışmalarımızın bir parçası olarak kurban organizasyonları yapıyoruz.
Kesimler tamamlandıktan sonra kurban kesildi SMS bilgisi, hangi bölgede kesildiğine dair bilgi ile birlikte tarafınıza ulaştırılmaktadır. Bu noktada bağışınızı yaparken cep telefon numaranızı da bizlerle paylaşmış olmanız önem arz etmektedir. Kurban organizasyonumuz sırasında çekilen genel fotoğraf ve videolar ile birlikte bayram sonrasında hazırladığımız bilgilendirme raporumuz da web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşılacaktır.