TR
Ne Aramıştınız?

Açlık, yoksulluk, savaş gibi nedenlerle gıdaya erişimin zor olduğu coğrafyalarda senelerdir çalışmalar yürütürken bu yıl Ramazan ayında kumanya dağıtımlarımızı 30 ülkede gerçekleştirdik.
Kliniklerimizin olduğu ülkelerde sağlık hizmetlerimizi aralıksız sürdürürken aynı zamanda kumanya desteği sağlayarak açlıkla mücadelemizi sürdürdük.

Yeryüzü Doktorları olarak Dünya Gıda Programı'nın (WFP) verilerini göz önünde bulundurarak açlıkla mücadele etmek için “Hayat Kurtarılmaya Aç” kampanyasını başlattık. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ülkelerde beslenme tedavileri uygularken; Ramazan ayı boyunca gıda desteği sağlayarak kriz bölgelerine destek olduk.

WFP’ye göre 783 milyon insanın temel gıdaya erişim sağlayamadığı, 50'den fazla ülkede yaklaşık 47 milyon kişinin açlığın eşiğinde hayatını sürdüğü dünyada dernek olarak beslenme sağlığı projelerimizi desteklemek, Ramazan ayının bereketini uzak coğrafyalara taşımak ve açlıkla mücadeleye dikkat çekmek için 30 ülkede ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yaptık.

30 farklı ülkede 60 binden fazla ihtiyaç sahibine ulaştık

Ramazan ayı boyunca gıda desteği sağlayarak Afganistan, Bangladeş, Benin, Çad, Etiyopya, Hindistan, Kazakistan, Azerbaycan, Arnavutluk, Fildişi Sahili, Mali, Nijer, Pakistan, Kamboçya, Somali, Suriye, Yemen, Sri Lanka, Uganda, Peru, Kamerun, Honduras, Kosova, Tanzanya, Türkiye, Togo, Lübnan, Gazze, Mısır ve Sudan’ın yer aldığı ülkelerde toplam 7 bin 625 kumanya ile 47 binden fazla ihtiyaç sahibine ulaştık. Bununla birlikte iftar programlarımızla Ramazan ayında 13 bin kişinin iftar sevincine ortak olduk.

Savaş ortamında ve saldırılar altında Ramazan ayını geçirmek zorunda kalan Gazze’de çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürdük. On binlerce kişiye iftar sofrası kurarak Gazzelilerin yanında yer aldık. Mobil sağlık ekiplerimizle bölgenin ihtiyaçlarını tespit ederek açlık krizinin yaşandığı şehire Mısır’dan tedarik ettiğimiz yardım kolilerinin teslimini sağladık.

Her yıl Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz kumanya dağıtımlarımızla on binlerce kişiye ulaşarak Afrika’dan Asya’ya, Balkanlar’dan Güney Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanında çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Her bölgenin kültürel alışkanlıkları gözeterek hazırladığımız, dağıttığımız kumanya kolilerimiz ve iftar programlarımız ile 60 binden fazla insanın sofrasına ulaştık.

Beslenme sağlığı merkezlerimizde yoğun tedavi programı uyguluyoruz

Yeryüzü Doktorları olarak kumanya dağıtımlarımızı gerçekleştirirken açlığın önemli bir sorun teşkil ettiği Afganistan, Çad, Somali, Yemen’de açtığı beslenme sağlığı merkezlerimizde yetersiz beslenmenin küçük yaşlarda meydana getirdiği malnutrisyon hastalığına karşı tıbbi beslenme tedavisi uygulayarak mücadele veriyoruz. 4 ülkede 21 beslenme sağlığı merkezi ve 11 mobil sağlık ekibimizle malnutrisyon hastalığını tedavi etmek için özel olarak hazırlanmış destekleyici ve terapötik gıdaları hastalıktan etkilenen insanları hayata tutundurmak için kullanıyoruz.

Ramazan ayının sonunda tüm gıda yardım kolilerinin ihtiyaç sahipleriyle buluşturulduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Uzm. Dr. Yahyahan GüneyHer yıl olduğu gibi bu Ramazan ayında da bağışçılarımız sayesinde birlik ve beraberlik içinde yardımlaşmanın mutluluğunu, paylaşmanın sonucunda binlerce ihtiyaç sahibi insanın hayatına dokunmanın huzurunu yaşadık. Sağlanan destekler ile kısa vadeli çözümler yerine sürdürülebilir çözümlere odaklanarak faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Gazze’deki ekiplerimizle hem sahada hem hastanede destek vermeye devam ediyoruz. Gazze’nin kuzeyinde mobil ekiplerimizle ve güneyde 3 hastanede yer alan doktorlarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz, bağışlarla da aralıksız olarak Mısır’dan yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Bu doğrultuda günlük sıcak yemek ve gıda kolilerimizin dağıtımlarına devam ediyoruz.  Bugün 30 ülkede gerçekleştirdiğimiz kumanya dağıtımlarımızı başarıyla tamamladığımızı, 4 ülkede yer alan beslenme sağlığı merkezimizde tedavi uygulamalarının devam ettiğini gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Somali’den Gazze’ye, Bangladeş’ten Honduras’a kadar sağlık ve insani yardım alanında ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız” dedi.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.