TR
Ne Aramıştınız?

Ramazan ayının çatışmalar altında geçtiği Gazze’de sağlık çalışmalarımızı 3 hastanede sürdürürken mobil ekiplerimizle açlıkla mücadele eden bebeklere ve ailelere ulaşmaya devam ediyoruz. Gazze ekibimiz açlık krizindeki binlerce bebeğe mama ve süt ulaştırdı.

Gazze’de ekim ayında başlayan ve 6 aydan fazladır süren saldırılarda insanlık dramı yaşanmaya devam ediyor. Bölgede baş gösteren sağlık sorunları ve açlık krizi giderek büyürken özellikle saldırılardan en çok etkilenen bebekler ve kadınlar oluyor. Yeryüzü Doktorları olarak krizin ilk gününden beri yaralılara acil tedavi hizmeti verirken insani yardım çalışmalarımızla da en temel ihtiyaçları karşılamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda Gazze’de bulunan çadır kamplarda açlığın eşiğinde olan bebekler için tüm imkanları seferber ediyoruz. Şehrin içinden tedarik ettiğimiz tüm bebek mamalarını açlıktan en çok etkilenen yeni doğan ve beş yaş altı çocuklara ulaştırdık.

Tarihin en büyük açlık felaketini yaşayan Gazze için Mısır üzerinden sürekli olarak yardım malzemesi ulaştırmaya devam ettik. Ramazan boyunca da her gün sıcak yemek desteği sağlarken tedarik ettiğimiz gıda kolilerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Sağlık hizmetlerimize 3 hastanede devam ediyoruz

Yeryüzü Doktorları olarak bir yandan Gazze’deki sağlık hizmetlerimizi hem 3 farklı hastanede hem de mobil olarak sürdürüyoruz. Refah’ta bulunan Kuveyt ve El Aksa Hastanelerinde tedavi hizmeti veriyor, Avrupa Hastanesinde de doktorlarımızla yaralılara acil müdahalelerde bulunuyoruz.

Süregelen gıda krizinde en hayati ihtiyacın bebek maması olduğunu dile getiren Program Koordinatörümüz Celalettin Saka, “2015 yılından beri Gazze’de sağlık hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Saldırılarla birlikte kliniklerimiz yıkıldı ancak tüm ekiplerimizle çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Şehrin güney ve orta bölgesinde olan 3 hastanede yaralılara müdahale ediyoruz. Kuzeyde bulunan mobil sağlık ekiplerimizle kapı kapı dolaşarak pansuman yapıyor ve fizik tedavi hizmeti sağlıyoruz. Gazze’de artık her şeye ihtiyaç var. Ekiplerimiz en elzem ihtiyaç listelerini bizimle paylaşıyor ve buna göre malzemelerin tedarik edilmesini sağlıyoruz. Her noktasında açlık yaşanan şehirde anne ve babalar bebekleri için yemek bulmakta zorlanıyor. Bebeklerin yaşama tutunması için ihtiyacın olduğu her bölgeye bebek sütü ve maması ulaştırıyoruz. Yetişkinler için sıcak yemek ve gıda kolisi dağıtımlarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 300 bin ihtiyaç sahibine ulaştık. Ekiplerimiz sağlık ve insani yardım çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.” sözleriyle Gazze’de yaşanan duruma dikkat çekti.

BİR İNSANIN HAYATINI ŞİMDİ DEĞİŞTİREBİLİRSİN

Geçen her dakika çok önemli. Şimdi yapacağınız destek; bir annenin, bir çocuğun ya da bir insanın hayatını değişltirecek.  İyilik hareketine sen de katıl.

Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.
Bu alan zorunludur.